System informacji wizualnej

Siedziba Credit Agricole

Nowa siedziba Credit Agricole

Jednym z głównych założeń projektowych systemu informacji wizualnej dla siedziby Credit Agricole było graficzne nawiązanie do charakteru miejsca. W tym celu zainspirowaliśmy się używaną przez klienta tematyką przyporządkowaną każdemu z pięter, interpretując ją jednak od nowa. W aranżacji wnętrz biur Credit Agricole występowała sklejka – do której staraliśmy się nawiązać w projekcie nośników oraz grafik naściennych. Dzięki tym zabiegom powstała koncepcja spójnego, atrakcyjnego oznakowania.

 

Celem było zbudowanie prostych i czytelnych infografik, które w luźny sposób nawiązywałyby do danego tematu, a które byłyby nie tylko elementem wizualnym, ale także dodatkową warstwą informacyjną traktującą o działalności firmy. Dzięki swojej skali grafiki miały uczynić przestrzeń bardziej przyjazną, czytelną i przede wszystkim łatwiejszą w nawigowaniu.

Miejsce: Wrocław, Polska
Projekt: 2019 (koncepcja)
Klient: Credit Agricole / Magit

Projektanci: Bartłomiej Witański, Aleksandra Krupa, Justyna Batko, Martyna Berger